ESZTERGOMI VASAS HE HORGÁSZ- ÉS HÁZIRENDJE

 1. A Kerek-tónál horgászni az állami horgászjegy és az egyesületünk által kiadott területi jegy (éves vagy napijegy) birtokában, az alábbi időpontokban lehet:
Január 1-31-ig 7.30-16.30h-ig
Február 1- Március 14-ig 7.00-17.30h-ig
Március 15- 25-ig 6.00-18.00h-ig
Március 26- Április 15-ig 6.00-19.00h-ig
Április 16- Április 30-ig 6.00-19.30h-ig
Május 1- Május 15-ig 6.00-20.00h-ig
Május 16- Augusztus 10-ig 5.00-21.00h-ig
Augusztus 11-31-ig 6.00-20.30h-ig
Szeptember 1-15-ig 6.00-20.00h-ig
Szeptember 16-30-ig 6.00-19.00h-ig
Október 1-15-ig 7.00-18.00h-ig
Október 16-31-ig 7.00-17.30h-ig
November 1- December 31-ig 7.00-16.30h-ig

Tilalmi időszak nincs, de az egyesület vezetősége által elrendelhető. Éjszakai horgászat, valamint léki horgászat csak az előre meghirdetett napokon lehetséges.

 1. Horgászni partról, vagy csónak kölcsönzésével csónakból szabad. A csónakból történő horgászat saját felelősségre történik, a Hajózási Szabályzat előírásai az irányadók. Saját csónakból horgászni, vízbe állni, fürdőzni, kutyát a vízbe engedni TILOS!
  A tónak a Fokozottan Védett Területtáblával határolt D-i, illetve D – DK-i öböl részéről horgászni, valamint a jelzett területre belépni TILOS! Ez a szabály nem horgász vendégeinkre is érvényes. Amennyiben a kiválasztott horgászhellyel szemközti -tó másik oldalán lévő- horgászhelyen is tartózkodnak, úgy a készséget csak a tó feléig szabad bedobni! Távirányítású etetőhajó használata megengedett.
 2. A tóparton járművel (gépkocsi, quad, motorkerékpár) közlekedni tilos!
 3. 1×1 méteres csalihalfogó háló használata nem megengedett!
 4. Kifogható halmennyiségek:
Éves engedéllyel   Felnőtt Ifjúsági/Női/70 év feletti Gyermek Pergető
Ponty Éves 16 db 8 db
Heti 2 db 2 db
Amur Éves 6 db 3 db
  Heti 1 db 1 db
Csuka/Süllő/Balin/Harcsa Éves 4 db 2 db
  Heti 1 db 1 db
Egyéb Éves 10 kg 5 kg 5 kg
  Heti 2 kg 2 kg 1 kg
Készség   2 bot 2 bot 1 úszós bot 1 pergető bot
           
           
           
           
6000 Ft-os felnőtt napijegy 2 db békés nemes hal (2 db ponty, vagy 1 ponty + 1 amur) fogható, ragadozóra horgászni szabad, de kizárólag műcsalis pergetéssel, élőhalas horgászat Tilos! 1 kg keszegféle 2 bottal lehet horgászni
6000 Ft-os harcsás napijegy 1 db ragadozó nemes hal (1 db harcsa) és botonként 2-2 darab csalihal fogható, kizárólag harcsás horgászatra alkalmas készséggel, pergető horgászat Tilos! 1 kg keszegféle 2 bottal lehet horgászni
4000 Ft-os gyermek napijegy 1 db békés nemes hal (1 db ponty, vagy 1 db amur) fogható, ragadozóra horgászni csak műcsalis pergetéssel lehet, élőhalas horgászat és ragadozó hal elvitel Tilos! 1 kg keszegféle 1 bottal lehet horgászni

 

(úszós, vagy fenekező, vagy pergető)

4000 Ft-os sport napijegy Hal nem vihető el!

 

Békés halakra és/vagy ragadozó halakra lehet horgászni. Ragadozó halra kizárólag műcsalis pergetéssel. Élőhalas horgászat Tilos!

Hal nem vihető el! 2 bottal lehet horgászni (de hely változtatással járó pergetés esetén 1 bottal)

Kifogott méretkorlátozással védett halat, azonnal be kell vezetni a fogási naplóba, napijegyes horgászat esetén (a napijegyen erre a célra szolgáló rubrikába is!, vagy kíméletesen visszaengedni a tóba. Hal csak a fogási naplóba való beírását követően ruházható át! Ellenőreink jogosultak a horgászokat, látogatókat ellenőrizni, továbbá a gépjármű megállításával és a csomagtartó kinyittatásával, valamint táskákba betekintést kérve az eltett halat ellenőrizni.

Fekete sügért, compót és az 5 kg feletti pontyot, amurt vissza kell engedni a tóba! Csuka 40-60 cm között, amur 40 cm felett vihető csak el! Kifejezetten nagytestű halakra történő horgászatnál (pl.bojlival vagy ha a csali méretéből, jellegéből, felszerelésből ez megállapítható) kötelező a sebfertőtlenítő és a pontymatrac használata.

Ragadozóra pergető műcsalin kívül élőhallal, élettelen csalihallal, halszelettel, stb. csak éves területi jegy, birtokában lehet, és a felszerelés kizárólag egyágú horog, harapásálló előkével lehet! Ez alól kivételt képez a harcsás napjeggyel történő horgászat!

Pergetésnél harapásálló előke (fluorcarbon nem elfogadott), hal kiemelő és sebfertőtlenítő használata kötelező.

A harcsaállomány ritkítása érdekében, az éves területi jeggyel rendelkező horgászat esetén a HARCSA nem számítandó bele az éves kifogható ragadozó mennyiségbe. Ez a rendelkezés ideiglenes és visszavonásig érvényes!

 1. A Természetháznál, a tóparton és környezetében szórakoztató eszközöket hangosan üzemeltetni, hangoskodni, ittasan horgászni, horgászokat zavaró magatartást tanúsítani, bármilyen a horgászatot zavaró tevékenységet és cselekedetet folytatni, kárt okozni, szemetelni szigorúan TILOS!
 2. A Kerek-tó és környezete természetvédelmi terület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. A tó mellet fekvő zöldterület a Fárikúti-út és a tótól keleti oldalra lévő erdészeti út között a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdona, a Vasas HE bérleménye, MAGÁN terület. Minden idelátogatóra egyaránt kötelezően érvényesek a házirend szabályai. A Vasas HE megbízottjai, halászati őrök, gondnokok, az egyesület vezetőségi tagjai jogosultak a szabályok betartatására. A Magán területre vonatkozó szabályokból fakadóan jogosultak a házirendet be nem tartó személyeket a területről egyoldalú döntésükkel kiutasítani, ellenállás esetén rendőri intézkedést foganatosíttatni. Bármilyen háziállat területen tartása, sétáltatása csak a Vasas HE, vagy megbízottjai előzetes engedélyével történhet, az állattartás törvényi szabályozását betartva. A területen képződő hulladékot minden itt tartózkodó horgász és más vendég köteles összegyűjteni és elszállítani, vagy a halőrháznál lévő szemétgyűjtőkbe elhelyezni. A horgász köteles a vízparton kiválasztott horgászhelyének közvetlen közelében (jobbra-balra 5 méter távolságban) lévő szemetet összeszedni, még akkor is, ha azt nem ő dobta el. A horgásztó egész területén mindenneműszemetelés TILOS!
 3. Jelen horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben, az Országos Horgászrendben foglaltak az irányadók. A horgász joga és kötelezettsége a szabályok megsértőit figyelmeztetni, illetve a szabálytalanságokat a gondnoknak, halőröknek vagy vezetőségi tagoknak jelenteni. A területi jegy (éves, vagy napi) megváltásával a horgász automatikusan elfogadja a jegyen rögzítetteket valamint a horgász és házirendben foglaltakat. Aki a fentiekben felsorolt szabályok ellen vét, azzal szemben Egyesületünk PÓTDÍJ-at fizettet meg mely PÓTDÍJ összege 10.000 Ft(azaz tízezer forint). Az elkövető a pótdíj megfizetésén túl fegyelmi eljárás alá is vonható!
 4. Természeti károkozás esetén az elkövetővel szemben feljelentéssel élünk.
 1. január 01.                                             VASAS HE Vezetősége

Adószámunk

Adószámunk: 19887962-2-11. Köszönjük, hogy a Vasas Horgás Egyesületet támogatja!

Tovább..