ESZTERGOMI VASAS HE HORGÁSZ- ÉS HÁZIRENDJE

 

A Kerek-tónál horgászni az állami horgászjegy és az egyesületünk által kiadott területi jegy (éves vagy napijegy) birtokában, az alábbi időpontokban lehet:

Január 1-31-ig7.30-16.30h-igAugusztus 11-31-ig6.00-20.30h-ig
Február 1- Március 14-ig7.00-17.30h-igSzeptember 1-15-ig6.00-20.00h-ig
Március 15- 25-ig6.00-18.00h-igSzeptember 16-30-ig6.00-19.00h-ig
Március 26- Április 15-ig6.00-19.00h-igOktóber 1-15-ig7.00-18.00h-ig
Április 16- Április 30-ig6.00-19.30h-igOktóber 16-31-ig7.00-17.30h-ig
Május 1- Május 15-ig6.00-20.00h-igNovember 1- December 31-ig7.00-16.30h-ig
Május 16- Augusztus 10-ig5.00-21.00h-igAugusztus 11-31-ig6.00-20.30h-ig

Tilalmi időszak nincs, de az egyesület vezetősége által elrendelhető. Éjszakai horgászat, valamint léki horgászat csak az előre meghirdetett napokon lehetséges.

Horgászni partról, vagy csónak kölcsönzésével csónakból szabad. A csónakból történő horgászat saját felelősségre történik, a Hajózási Szabályzat előírási az irányadók. Saját csónakból horgászni, vízbe állni, fürdőzni, kutyát a vízbe engedni TILOS!
A tónak a Fokozottan Védett Területtáblával határolt D-i, illetve D – DK-i öböl részéről horgászni, valamint a jelzett területre belépni TILOS! Ez a szabály nem horgász vendégeinkre is érvényes. Amennyiben a kiválasztott horgászhellyel szemközti -tó másik oldalán lévő- horgászhelyen is tartózkodnak, úgy a készséget csak a tó feléig szabad bedobni! Távirányítású etetőhajó használata TILOS!

A tóparton járművel (gépkocsi, quad, motorkerékpár) közlekedni tilos! Ez alól kivételt képeznek az egyesület által engedélyezett gépjárművek.

1×1 méteres csalihalfogó háló használata nem megengedett!

Kifogható halmennyiségek:

Éves engedéllyel FelnőttIfjúsági/Női/70 év felettiGyermek/Gyermek extraPergető
PontyÉves20 db10 db– /2
Heti2 db2 db– /1
AmurÉves6 db3 db
 Heti1 db1 db
HarcsaÉves10 db2 db
 Heti1 db1 db
EgyébÉves10 kg5 kg5 kg / 5 kg
 Heti2 kg2 kg1 kg / 1 kg
      
      
      
      

 

 

6000 Ft-os sport napijegykizárólag éjszaki horgászatra jogosít, ragadozóra horgászni szabad, de kizárólag műcsalis pergetéssel, élőhalas horgászat Tilos!Hal nem vihető el!2 bottal lehet horgászni (de egyidejűleg 2 pergető botot nem lehet használni)
6000 Ft-os harcsás napijegy1 db ragadozó nemes hal (1 db harcsa) és botonként 2-2 darab csalihal fogható, kizárólag harcsás horgászatra alkalmas készséggel, pergető horgászat Tilos!1 kg keszegféle2 bottal lehet horgászni
4000 Ft-os sport napijegy

Hal nem vihető el!

Békés halakra és/vagy ragadozó halakra lehet horgászni. Ragadozó halra kizárólag műcsalis pergetéssel, élőhalas horgászat Tilos!

Hal nem vihető el!

2 bottal lehet horgászni (de egyidejűleg 2 pergető botot nem lehet használni)

 

 

A Kerek-tavon kizárólag sporthorgászatra alkalmas napijegy váltható (Kivétel a harcsás napijegy, de arra más szabályok vonatkoznak.)! Napijeggyel halat elvinni Tilos! A halak kifogását követően kíméletesen vissza kell engedni a tóba. A Kerek-tóra érvényes éves engedéllyel rendelkező horgász a kifogott méretkorlátozással védett halat, amennyiben, azt meg kívánja tartani, azonnal be kell vezesse a fogási naplóba –távozáskor a beíró naplóba is-, vagy kíméletesen vissza kell engedni a tóba. Hal csak a fogási naplóba való beírását követően ruházható át! Ellenőreink jogosultak a horgászokat, látogatókat ellenőrizni, továbbá a gépjármű megállításával és a csomagtartó kinyittatásával, valamint táskákba betekintést kérve az eltett halat ellenőrizni.

Az éves jeggyel rendelkező horgászokra vonatkozóan fekete sügért, compót és az 5 kg feletti pontyot és amurt vissza kell engedni a tóba! Ragadozó halat, a harcsa kivételével elvinni Tilos, amur 40 cm felett vihető csak el! Kifejezetten nagytestű halakra történő horgászatnál (pl.bojlival vagy ha a csali méretéből, jellegéből, felszerelésből ez megállapítható) kötelező a sebfertőtlenítő és a pontymatrac használata.

Pergetésen kívüli módszerrel, azaz élőhallal, élettelen csalihallal, halszelettel, stb. egyéb ragadozós csalikkal, kizárólag harcsára lehet horgászni harcsás napijegy vagy éves területi jegy birtokában lehet. Más ragadozó halakra, élőhallal, élettelen csalihallal, halszelettel, stb. egyéb ragadozós csalikkal, tilos horgászni, kizárólag pergető horgászmódszerrel lehetséges! Pergetésnél harapásálló előke használata -Fluorocarbon előke Tilos-, hal kiemelő és sebfertőtlenítő használata kötelező. A harcsaállomány ritkítása érdekében, az éves területi jeggyel rendelkező horgász  esetén a HARCSA nem számítandó bele az éves kifogható ragadozó mennyiségbe. Ez a rendelkezés ideiglenes és csak visszavonásig érvényes! A büfé nyitvatartási ideje alatt, vagy azon túl, a tóparton és környezetében szórakoztató eszközöket hangosan üzemeltetni, hangoskodni, ittasan horgászni, horgászokat zavaró magatartást tanúsítani, bármilyen a horgászatot zavaró tevékenységet és cselekedetet folytatni, kárt okozni szigorúan TILOS!

A Kerek-tó és környezete természetvédelmi terület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. A tó mellet fekvő zöldterület a Fárikúti-út és a tótól keleti oldalra lévő erdészeti út között a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdona, a Vasas HE bérleménye, MAGÁN terület. Minden idelátogatóra egyaránt kötelezően érvényesek a házirend szabályai. A Vasas HE megbízottjai, halászati őrök, gondnokok, az egyesület vezetőségi tagjai jogosultak a szabályok betartatására. A Magán területre vonatkozó szabályokból fakadóan jogosultak a házirendet be nem tartó személyeket a területről egyoldalú döntésükkel kiutasítani, ellenállás esetén rendőri intézkedést foganatosíttatni. Bármilyen háziállat területen tartása, sétáltatása csak a Vasas HE, vagy megbízottjai előzetes engedélyével történhet, az állattartás törvényi szabályozását betartva. A területen képződő hulladékot minden itt tartózkodó horgász és más vendég köteles összegyűjteni és elszállítani, vagy a halőrháznál lévő szemétgyűjtőkbe elhelyezni. A horgász köteles a vízparton kiválasztott horgászhelyének közvetlen közelében (jobbra-balra 5 méter távolságban) lévő szemetet összeszedni, még akkor is, ha azt nem ő dobta el. A horgásztó egész területén mindenneműszemetelés TILOS!

Jelen horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben, az Országos Horgászrendben foglaltak az irányadók. A horgász joga és kötelezettsége a szabályok megsértőit figyelmeztetni, illetve a szabálytalanságokat a gondnoknak, halőröknek vagy vezetőségi tagoknak jelenteni. A területi jegy (éves, vagy napi) megváltásával a horgász automatikusan elfogadja a jegyen rögzítetteket valamint a horgász és házirendben foglaltakat. Aki a fentiekben felsorolt szabályok ellen vét, azzal szemben Egyesületünk azonnal PÓTDÍJ-at fizettet meg mely PÓTDÍJ összege 10.000 Ft(azaz tízezer forint). Az elkövető a pótdíj megfizetésén túl fegyelmi eljárás alá is vonható!

Természeti károkozás esetén az elkövetővel szemben feljelentéssel élünk.

A Kerek-tó Természetház felöli oldalán található elkerített területen tartózkodni kizárólag a tóra érvényes területi jegy birtokában lehet, az ott található tűzrakó helyet, faházakat és teraszait használni TILOS!, kivéve a VasasHE vezetőségének előzetes engedélyével. A tó fenyves felöli oldalán található négy darab stégen tartózkodni kizárólag horgásztevékenység folytatása céljából, illetve a tóra érvényes területi jegy birtokában lehet.

 

  1. január 01.                                             VASAS HE Vezetősége

 

Adószámunk

Adószámunk: 19887962-2-11. Köszönjük, hogy a Vasas Horgás Egyesületet támogatja!

Tovább..