Csónak Használati Szabályzat

  1. Csónak a horgásztanya gondnokánál, távollétében a büfé üzemeltetőjénél kölcsönözhető.
  2. A csónak használat átmenetileg ingyenes. A csónak bérlete másik félre nem átruházható. Ha például a bérlő napközben abbahagyja a csónakos horgászatot új használóknak a csónakot átadni tilos.
  3. Csónakot kizárólag horgászati céllal Kerek-tóra a csónak kölcsönzés időtartamára érvényes területi jeggyel rendelkező felnőtt horgász kölcsönözhet.
  4. A csónak kizárólag az egyesület által kitűzött (kikarózott) 3 horgászhely egyikéhez való eljutásra és a karókhoz történő kikötés után, abból való horgászatra szolgál. Etetési céllal sem lehet a védett területre behajózni. A horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Másik szabad kikarózott horgászhelyre történő helyváltoztatás megengedett. A stég és a kikarózott helyek közötti útvonalat a lehető legrövidebben, a parti horgászok megzavarása nélkül kell megválasztani. Hal fárasztásához sem lehet a kikarózott helyet elhagyni. A csónakból horgászókra a parti horgászattal megegyező szabályok vonatkoznak mennyiségi és méretkorlátozás tekintetében is. A készséget más horgászok megzavarása nélkül bármely irányba be lehet dobni.
  5. Minden csónakban maximum 2 fő tartózkodhat. Ifi horgász csak felnőtt felügyeletével tartózkodhat a csónakban. Gyermek horgász nem tartózkodhat a csónakban.
  6. A csónak kölcsönvételét, kölcsönbe vevő nevével, aláírásával, lakcímével, területi jegy típusával és számával igazolja, valamint megjelöli, hogy tagja-e a Vasas HE-nek.
  7. Kölcsönvevő aláírásával igazolja a szállítandó személyek úszni tudását, legalább 14 éves korát, valamint teljes körű vagyoni felelősségét a kölcsönvett csónak és tartozékai, továbbá a csónak használata során esetlegesen a csónak nem megfelelő használatából eredő harmadik személynek okozott kárért.
  8. A csónak használóira a Hajózási Szabályzat(27/1993.(IX.23.)KHVM rendelete a vízi közlekedés rendjéről) rendelkezései, és a helyi Csónak Használati Szabályzat pontjai kötelező érvényűek.
  9. A csónakot használata befejeztével a csónaktároló stéghez történő megfelelő kikötése után tiszta állapotban, kell kölcsönadónak visszaszolgáltatni.
  10. Nem megfelelő időjárási körülmények esetén kölcsönadó jelzésére a horgászatot azonnal fel kell függeszteni és a csónakkal a stéghez ki kell kötni.

Adószámunk

Adószámunk: 19887962-2-11. Köszönjük, hogy a Vasas Horgás Egyesületet támogatja!

Read More